Moje nagłe, zupełnie niespodziewane uczucie do jarmużu zaowocowało ilością pomysłów na jego podanie. Chyba tylko jeszcze deseru z niego nie zrobiłam, choć faktycznie nie wszystkimi pomysłami zdążyłam się podzielić. Dziś więc kolejny przepis dla leniwców czyli banalnie proste do zrobienia jarmużowe smoothie. A gdyby przypadkiem ktoś (czytaj: facet) u was w domu wybrzydzał, że nie lubi zielonego, to zasłońcie mu oczy i dajcie do spróbowania smoothie. Gwarantuję, że nie oderwie się od szklanki.

Składniki:

  • 2 liście jarmużu
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • banan
  • sok z połowy cytryny
  • woda mineralna lub przegotowana

Sposób przygotowania:

1. Do zrobienia smoothie konieczny jest blender. Miksujemy nim umyty wcześniej jarmuż do najdrobniejszej możliwej postaci. Mój blender po kilku minutach zrobił z jarmużu zieloną papkę.

2. Myjemy i obieramy pozostałe owoce. Dorzucamy je do jarmużu i miksujemy. Do powstałego musu dolewamy wodę – by konsystencja nadawała się do picia, a nie jedzenia łyżeczką. Sok z cytryny dodajemy do smaku (banany bywają naprawdę bardzo słodkie i dobrze jest tę słodycz przełamać.

 

 

Podsumowanie:
Nazwa Przepisu
Smoothie z jarmużu
Opublikowany
Czas przygotowania
Ocena
5 Based on 2 Review(s)

O Autorze

Karolina

Podobne Posty